Wednesday, May 18, 2011

KINI bukan lagi DAHULU

KINI aku bertapak sebagai seorang anak muda yang mahu memenuhi ranjau dan onak duri yang penuh liku-liku yang akan dtg buat masa yg akan datang..

DAHULU aku hanya seorang insan yang menigkut telunjuk orang yang mengarahkan itu dan ini..

aku KINI adalah KINI...bakal menjejakkan kaki melangkah ke alam baru mencapai destinasi yang belum pasti tapi ketabahan harus ku sematkan dalam diri..ini adalah aku yang perlu bangun dari ingauan mimpi yang xpasti..kini aku perlu berdiri di atas kaki sendiri..

DAHULU bole laa ada orang nak tolong jaga makan dan minum, ada orang nak kawal sahsiah diri, ada orang yang beri didikan agama kepada diriku ini..

tp KINI

ak harus sedar tiada sapa lagi nak membantu ak disisi seperti DAHULU yang tinggal hanyalah aku menghadap Ilahi mencari kesempatan agar terus berada di jalan yang benar tanpa sebarang kesesatan..

"Ya Allah kau berikanlah aku Hidayah dan Petunjuk agar aku lebih tabah menempuhi dugaan dan cabaran yang telah Engkau aturkan"

DAHULU mesti ada cikgu akan kata Hadiii nie tak betul, buat lain cpt...

KINI ada ker semua tu?? semestinya aku sendiri yang perlu sedar kesilapan yang aku lakukan...

DAHULU hanya tinggal kenangan yang tetap tersemat abadi dlam sanubari dan ingatan ku...masih belum terlambat untuk ku ucapkan "Selamat Hari Guru"

Kini aku akan melangkah masuk ke Universiti Teknologi Mara Bukit Mertajam, "selamat datang ke dunia baru ini Hadi!!"

KINI aku harus sedar dgn diri sendiri kerNa KINI bukan lagi DAHULU

No comments: