Sunday, December 18, 2011

KELAHIRAN

Kelahiran merupakan satu perkara yang dinanti-nantikan untuk semua pasangan yang mendirikan rumah tangga. Kelahiran individu baru merupakan satu permulaan bagi kehidupan berkeluarga.

Aku masih hidup lagi, syukur Alhamdulillah,  hari ini aku melangkah masuk ke 18..haa ke 18?? umur yang ke-18 laaa. Aku berdiri disini bukan aku hidup sendiri, aku hanya lahir dari setitis air mani yang hina seterusnya seketul daging seterusnya tulang belulang yang dibaluti daging maka setelah 9 bulan aku dikandung oleh si ibu maka hidup lah aku setelah ditiupkan roh oleh Allah.

Tidak wujud aku disini tanpa pengorbanan ibu yang sanggup membawa aku kesana kemari tanpa mengenal erti penat jemu. Kalau difikirkan pengorbanan itu, pengorbanan susu yang diberikan jika ibu tidak menghalalkan itu semua maka siapalah aku dimuka bumi ini, pengorabanan ibu tidak terbalas, aku tidak dapat memikirkan apa yang akan ku balas nanti, yangg aku hanya fikirkan mampukah aku membalas jasa ibu. Ibu, pengorabanan yang engkau lakukan untuk diriku tidak dapat dibayar, ku pohon restumu ibu ku pohon doamu ibu. Ampunilah segala dosa-dosaku ini ibu. Aku akan berusaha melakukan apa yang termampu.

Ayah, kau penat bekerja siang dan malam tanpa mengenal jemu. Jika engkau mahukan kembali setiap sen yang engkau gunakan untuk aku, nescaya tidak terbals,tidak terbayar aku dibuatnya...Ayah kau ibarat idola dalam hidupku bekerja siang dan malam. menjagaku kala aku sakit.Akan ku kenang segala pengorbanan mu Ayah. Aku tahu dulu kau mendidik ku dengan tegas semata-mata mahu aku menjadi manusia yang berbakti kepada manusia. Akan ku kejar apa yangg dipintamu Ayah. Ampunkan segala dosa-dosaku ayah.

Kini aku berumur 18 tahun. Panjang perjalanan hidupku, kawan-kawan terima kasih kerana memberi aku peluang untuk aku hidup memberi kecerian mahupun kesakitan hati untuk kalian semua. Ampunkan segala doasaku jika aku ada sedikit sebanyak menguris hati kalian. Aku tak akan terus hidup sebegini jika kalian tiada disisi kalian umpama tongkat untuk aku terus berjalan memberi semangat dikala aku memerlukan. Memberi bantuan dikala aku kebuntuan. Aku hargainya sangat menghargai. Tidak tebalas jasa kalian jika dihitungkembali. Hanya Allah mampu membalasnya. Halalkan segala jasa yang telah kalian curahkan untuk ku.

Terima kasih kerana masih hidup bersamaku

Monday, December 12, 2011

Ombak RINDU

Salam Sejahtera

Y'all baru-baru nie i ada g tengok OMBAk RINDU....org selalu memperkatakan mengenai ombak rindu hasil karya Fauziah Ashari. Dulu masa form two i ada jugak baca novel nie memang best laa kn...bukan nak kata i nie jiwang ke apa tp dah orang offer suruh baca i pown baca laa...

sedar tak sedar 1.Disember.2011 keluar satu citer OMBAK RINDU apa lagi memang tak sabar laa nak tengok..tapi apakan daya semalam ja baru dapat tengok...at least dapat jugak tengok daripada tak dapat tengok langsung kn???

hurmmmmm selaku aktivis pengkomen citer-citer melayu nie...dengan rasa bangganya aku mengumumkan bahawa OMBAK RINDU termasuk dalam carta citer melayu yang aku minat selepas nur kasih. baru dua crita melayu aku minat ada lagi kaa cerita melayu yang aku minat?? hurm  hopefully ada lagi laa production kat malaysia mampu buat cerita yang lebih gempak dari dua cerita nie..

Ok mari bercerita pasal ombak rindu...mula-mula first part citer tue ayat perghhhh
     " hidup ini bagaikan layang-layang kadangkala terbang bebas di angkasa tapi kalau terputus talinya, hidup ini ibarat layang-layang yang terdampar di lautan mengikut arus laut"

Adoiii ayat first pown dah motivate aku dah...betul laa kalau hidup ini asyik dok kat atas jaa mana mungkin nk berjaya kadang kala kena laa jugak putus tali untuk tahu arah hidup, nak taw tujuan hidup. Tapi apa yang aku respect is penggorbanan dalam novel tuh diadaptasikan dalam movie...Bukan mudah dari novel nak jadikan satu naskah skrip yang memang betul-betul touching

Ehhhh...kau tipulaa kau tak nangis...jangan pikir org perempuan jer nangis tengok citer nie orang laki tak nangis...aku observe satu cinema laki pempuan pakat cover dgn sweater yang depa bawak...taw-taw laa kan late night movie mesti bawak sweater sebab sejuk...hahaha padahal ada udang di sebalik batu nak cover kata depa dok nangis...

haishhhh.....kenapa laa citer nie touching sangat? aku rasa aku da dapat jawapan dia.. cerita nie lakonan Maya Karin+Aeron Aziz+Lisa Surihani semua nie actor and actress mantap sebab diorang bawak character masing-masing dengan jayanya... sebab tue box office,

secondly sebab director citer nie osman ali, dia pndai pilih tmpat nak acting tngk scenery dia pown dah touching kowt..mak aiiii cantik kowt...inilah Alam Allah. Penuh dengan kecantikan.

Ketiga, sebab plot-plot dalam novel diadaptasikan hampir sama macam dalam cerita..well down good job everybody..seriously apabila unsur ketuhanan diletakan dalam cerita romantic macam nie of course secara tidak langsung memberi impak kepada penonton yang melihat...dengar lagu soundtrack dia sudah laa

nie haa lagu soundtrack tue



dengarlahh.....kita ingat tuhan bila kita susah jaa kn??? aku pown samalahh... manusia selalu kena muhasabah diri dan cerita nie banyak bagi pengajaran.. so hopefully banyak lagi production kat malaysia nie keluarkan cerita dari novel tapi jangan belmbak sgt nnt boring plak rakyat malaysia sebab asyik-asyik cerita asal dari novel tapi at least find some sources dari novel yang betul-betul bole buat script dan box office

*oleh itu tahniah kepada team production OMBAK RINDU anda telah berjaya menakluki hati saya.





Friday, December 2, 2011

Legacy #3

~Salam Sejahtera

2.35 p.m, Sabtu, 3.12.11

Hari ini aku menapak ke kelas, "arghhhhhh malasnye nak ke kelas, sepatutnya hari ini aku cuti laaa...adoiiii kenapala harus ke kelas?" Sedar tak sedar aku bingkas bangun mengapai kain tuala yang tersidai. "Aduhh, sejuknya air nie". Terasa kesejukannya sehingga tulang sum-sum. Selesai sahaja mandi aku bergegas untuk menyediakan diri ke kelas. Sambil bersiap telinga aku mendengar juga satu motivasi pada pagi ini.

 "Hidup ini harus berfikiran positif" Ya inilah tajuknya, tak syak lagi.
Tubuhku terhenti seketika, tanganku  bagai tiada urat yang menyokong, kakiku berhenti melangkah hanya telingaku terus mendengar,minda terus berfikir, hatiku mula berkata-kata.
   
  "Dalam dunia manusia ini kita diberikan 4 mata, pertamanya mata hati,kedua mata akal, ketiga, mata fizikal dan keempat mata nafsu. Ada segelintir daripada kita menggunakan mata hati lantas mereka berasa dekat dengan Allah, ada sebahagian dari kita menggunakan mata akal lantas akal yang digunakan itu terbahagi kepada dua samaada memikirkan Allah atau urusan duniawi. Ada juga di antara kita hanya menggunakan mata fizikal, golongan ini hanya memikirkan hal duniawi. Akhir sekali ada juga yang menggunakan mata nafsu yang membolehkan diri terjebak ke jalan yang di murkai Allah."



Aku tersentak dengan ayat-ayat yang dikatakan tadi. "Mata apakah yang selalu aku gunakan? Mata akal,nafsu,fizikal, atau mata hati?". Persoalan ini bermain di benak fikiranku agak lama. Aku merasakan diriku begitu jauh dengan Allah. Aku merasakan diriku ini hina disisi Allah. Allah kurniakan segalanya apa yang diinginkan oleh hamba-Nya tetapi ada juga diantara hamba-Nya tidak pernah bersyukur, tidak juga pernah sedar bahawa yang menunggu kita adalah mati. Apabila mati nanti mata apakah yang akan digunakan?

Mata hati yang akan betanggungjawab membawa kita memikirkan kebesaran Allah, yang membawa kita kejalan kebenaran. Ingatlah orang yang mengingati mati ituadalah orang yang paling bijak kerna mereka berfikir dengan mengunakan mata hati di ikuti mata akal.

~
NUR-NUR ILAHI ADALAH KENDERAAN HATI DAN RAHSIA HATI. NUR ITU IALAH TENTERA HATI, SEBAGAIMANA KEGELAPAN ADALAH TENTERA NAFSU. JIKA ALLAH S.W.T MAHU MENOLONG HAMBA-NYA MAKA DIBANTU DENGAN TENTERA ANWAR (NUR-NUR) DAN DIHENTIKAN BEKALAN KEGELAPAN. NUR ITU BAGINYA MENERANGI (MEMBUKA TUTUPAN), MATA HATI ITU BAGINYA MENGHAKIMKAN DAN HATI ITU BAGINYA MENGHADAP ATAU MEMBELAKANG.~


     

Sunday, November 27, 2011

Legacy #2

~Salam Sejahtera~

6.26 p.m,Ahad,27.11.2011

Hari ini aku menapak lagi, menapak mencari sinar. Kemanakah arah tuju aku yang sebenar? Sedar tak sedar dalam dunia nie aku hanya diberi dua pilihan. Hidup atau Mati?

Kalau aku memilih HIDUP, aku terus menapak lagi mencari sinar yang tak pasti, hidup? Masih bersisakah hidupku ini. Sedetik aku terfikir lagi dalam hidup ini aku juga diberikan dua pilihan baik atau buruk...
           "Arghhhhhh hatiku berombak laju entah lagu apa yang dimainkan, Nirvana,Metallica?? Aku terdiam sepi". Perjalananku masih panjang maih banyak yang ingin aku ceritakan, kisah hidup seorang pemuda yang cuba menempuhi pelbagai halangan.

Sedar tak sedar, tanganku sedang mencapai sesuatu, ya tak syak lagi HP yang sedang ku gapai. Switch on ditekan. Program photoshop diklikan, fikir-fikir nak edit gambar sikit. Boring-boring katakan. Segala capaian telah dibuat.
         "tanggggggg!!!!!" ya Allah, selamat aku dalam bilik, kalau tak memang habuk la jadinya. Kilat dan Guruh terus beirama umpama drum beat yang dihentam main saja tanpa score yang teratur.

"Fuhhhh!!! Selamat dunia." Mata dan tangan masih ligat bermain di keyboard. Telinga asyik mendengar lagu korea. "Dummmmppppp!!!" sekali lagi alam mengeluarkan suara.
      "Ishhhh, apa yang tak kena dengan aku nie??" Tangan yang ligat sebentar tadi terhenti seketika, Mata yang fokus tadi bagai nak tembus skrin lappy nie di arah ke luar cakerawala. Mungkin ada sesuatu yang tak lengkap dalam diri aku. Termenggu seketika bagai menanti bulan jatuh ke riba agaknya. Mindaku terarah ke suatu benda.

Di benak pemikiranku, aku terfikir akan satu perkataan MATI. "Hmmmmm...Mati tu apa rasanya ha? Orang selalu bunuh diri tak sakitkah? Mainan dunia? Bersediakah mereka yang mati bunuh diri tu?" Banyak soalan banyak juga tanda tanya yang tak terungkai. Aku karam dalam lautan soalan yang bergelora. Aku terus hanyut dalam ombak yang deras membawa aku ketengah lautan tak perpenghujungnya
   

  "Hidup itu penuh tanggungjawab, tanggungjawab nak mati terutamanya. Bersediakah untuk semua itu kerna dalam alam ini hanya ada dua. Syurga dan Neraka, Pahala dan Dosa. Apakah pilihan kita?"

Friday, November 25, 2011

Legacy #1

~Salam Sejahtera~

ungkapan ini lebih menarik dan terbuka untuk semua...

satu perjalanan menerusi satu legacy untuk menemui satu LAGENDA TERAGUNG...


26.11.2011, 11.54 a.m, Sabtu

  Hari ini aku melangkah longlai...bangun ku dari sedar sekitar jam 6 pagi...aku tertanya-tanya apakah tujuan hidup aku hari ini...???
    "buat kerja lecturer ke,tido ke??? ermmmm.." terdetik seketika di dalam hati yang berkalung noda ini..
Pelbagai rancangan telah ku susun untuk aku lakukan hari ini. terlampau banyak rasanya samapai diri sendiri rasa tak mampu nak buat.

    "haaaa..apa kata aku tengok video dulu laa, sekurang-kuranya aku tak laa mengantuk sangat jap lagi nak study". HP dibuka lantas cursor disasarkan kepada movie yang nak dicari..."ALAMAK TOYOL"
tiba-tiba hati ku teringat zaman persekolahan dahulu..

"Dulu aku ada kawan-kawan, sekarang kami semua sudah berpecah, dulu aku digelarkan seorang TOYOL..hahahaa lawak kan?? macam mana laa bole kena panggil toyal nie..jahat gilerr kawan-kawan aku nie..tapi tue semua sementara ja, lepas SPM kami semua dah berpisah, semua bawak haluan masing-masing. Ada yang dah ke MESIR..jeles aku dibuatnya, tapi itu semua rezeki masing-masing buat apa aku nak susah hati kerna masih ada yang mengaturkan rezeki aku jauh lebih baik.."

"hoiiiiii!!!!"
     Tersentap aku dari lamunan yang seketika tadi. Mustaqim, kawan serumah aku tiba-tiba dari belakang memeranjatkan ku..nasib baik laa tak ada sakit jantung kalau tak alamat memang habuk laa aku kat dunia nie, memang terlebih Eleventh one minute laa..Allhamdulillah aku sihat lagi..

Selesai aku menonton movie, waktu terus berganjak menghimpit duniaku, macam-macam nak buat tapi tak kesampaiaan..Tapi apakan daya manusia ini pelupa..perlukan banyak bantuan dan pertolongan.. hahaha teringat balik aku kata-kata nie "manusia nie selalu lupa" 

Sang mentari beransur selesai melaksanakan tugasnya, Sang bulan mula berganti tempat itulah karma, hukum alam yang telah ditentukan oleh sang pencipta.
          "Anas, hang dah siap tutorial?? "
                "Dah". Anas ni roomate aku..rajin giler aku je yang malas-malas nie. tapi bagusla ada dia jadi roomate boleh laa tolong ingatkan aku selalu

~sesunnguhnya bepesan-pesanlah dengan kesabaran dan berpesan-pesanlah dengan kebenaran~

Put out that cigarette & snap pics instead! U might just win prizes worth RM2K! #TakNak

Put out that cigarette & snap pics instead! U might just win prizes worth RM2K! #TakNak

Monday, November 21, 2011

HARIMAU untuk MALAYA

~Salam Sejahtera~

hari nie tak ada korea-korea bcause hari ini special day untuk MALAYSIA....Actually smlm aku dpt laa jgk tngk bola walaupun aku kat kolej...hahahaha...usaha itu tngga kejayaan so aku pown g laa cari block mna yg bukak tv...so aku pown pegilah block A3..

huh...nak dijadikan citer laa kn aku pown pegilah dgn kawan-kawan aku yg lain...masuk jer minit ke -4 then xdan kejap aku tngk INDONESIA dh jaringkn goal....GOD apa dh jadi awal sgt!!! terlampau awal untuk aku...aku baru msuk nk tngk jer...huh nak luruh jantung aku masa tue...terkejut punya pasal kn...ermmmmm

tunggu punya tunggu nahhhhhh!!!!!! GOALLLLLLLLLLLLLLLLLLLL!!!!!!!!! bergema satu bilik dengan sorakan kami yg ada dalam bilik tue..hihihihi...thanks laa AZRA..huhhh lega rasa hati ini...

then Malaysia terikat dgn indon smpai lah extra time pown 1-1 gak...haishhh nk wat mcm mna nie...terdetik dalam hatiku....huh...takut laaa....

PENALTI pown bermula......tawu apa jadi stiap kali...jeng-jeng MALAYSIA MNG LAAA!!!!!!!!!
PUAS hati aku menjerit smlm tp syglaa FAKHRI please laaaa...kau sorg jer xgoal..tp tak pa..maybe takdak rezeki dia kowt...hehehehe..

lagi pown BONAI dh jampi serapah dah srh indon kalah...hahahah...tawu sbb apa?? mestilah nk bagi org INDON kat GELORA BUNG KARNO tue diam bising sgt diorg tue...haaa kes tue laa BONAI baca jampi bagi kalah....tp ini bukan faktor MALAYSIA mng...ini semua khurafat jaaa...

MALAYSIA MNG SBB HARIMAU ITU PANTAS GARUDA ITU BERSAYAP...PATAH SAYAP DIBAHAM HARIMAU...so mmg harimau kuat laa kn???

~PERGI KE PEKAN DGN CIK TIMAH
MEMBELI SAYUR DI KEDAI PAK ALI
GARUDA ITU MEMANGLAH LEMAH
HARIMAU MALAYA MENANG EMAS LAGI~

aku bangga menjadi rakyat malaysia

Sunday, November 20, 2011

The Revival

~Annyeonghaseyo~

After for a long time being dpt juga aku curahkn sesuatu dlm blog tercinta nie....mesti laa tercintaa hehehehe sbb dikelilingi 4 orang awek2 cun...cun tak??? mesti laaa kn.....girls out there jgn jeles yup...hihiihih

Main purpose terpikir nk memblog arinie sbb aku dh balik PALAM a.k.a puncak ALAM...hishhhh penat ooo tak larat aku naik tangga dari atas ke bawah....ermmmmm exercise skit laaa..mau gaya nk jd tough kn....ishhh nk habaq kata blik PALAM ja ka??/ hisssshhh xpyh laa malu kat org sgt aihhh bnda nie pown nk kecoh ke??? ermmmm.....kesian budak nie...

satu lg announcement blog saya yang upin464.blogspot.com dah bertukar jd legacy464.blogspot taw...ini pengumuman yang amat penting...

Oleh hal yang demikian maka rasmilah ak blik puncak alam...maka esok mula lah era aku nk terjah buku,gosip dgn lecturers,main kayu tiga dgn calculator...adoiii...xpa2 sabaq sat 5 bulan sat jah....jgn laa homesick yer adik2 katrumah tue...tawu tak homesick penyakit berbahaya...nnti tak boleh kahwin...haaaa...baik jgn homesick...ermmmm...

Mata dah BERAT
Hujan makin LEBAT
Tilam dok PERANGAT
TIDOQ la CEPAT

~saranghae to my readers~

Friday, September 16, 2011

Study Week vs Final

 Assalamualaikum
~annyeonghaseyo~

adoyaiiiii......study week??? this is my first time having study week...LOL biaselah kn dah jadi budak Uni. pehe-pehe(faham2) laaaa... tapi kan yang aku confiuskan skrg adalah study week??? aduhhh study week konon....tapi bagi masa just 5 hari.....banyak lagi aku nk study oiiii...banyak benda lagi aku nk baca+nak practice kan org selalu ckp "Practice Make Perfects"...mcm nie


nie for sure laa dia practice....gileeerrr kowt kalau tak practice....memang mati laaa motor  kemana...manusia ke ke ward or ke kubur.... so anologinya disini....sepandai-pandai tupai melompat disebabkan latihan yg selalu dia jalani....

ermmmm...nk citer nie....5 hari cukupkah nk cover 6 subjects BEL,CTU,Physicis,Chemistry,Bio and MATH??? ermmm usaha tangga kejayaan seperti menaiki tangga Puncak Alam....selagi anda bole mendaki tangga itu...dakilah sampai ke penghujungnya....manusia selalu dikurniakan dengan sifat yg penuh dgn alasan so alasan kat sini...5 HARI??? cukupkah nk study PHYSIC yg bnyak tue?? eerrmmmm think positive mesti cukup punya....


TAPI.....

study week aku selalu diganggu oleh ini 

1)   



2)




Last but not list.......






aduhh...ini semua ganguan mental....final dh dekat tapi godaan makin bnyak....hurmmm....enthlah....wish me luck jelah..kalau lagi panjang study week aku tak tahu laa apa nak jadi...apa nak jadi dgn diri ku ini....jeles aku tngk org study...stay up 24 hours...aku pown nak juga...tapi apakan daya...ini bukan cara ku...aku perlukan tidur yg cukup...hehehe.... 

~thanks~

Friday, September 9, 2011

FINAL

Final exam semakin menghimpit jiwa......ohhh tidak...bersediakah aku??? mampukah aku.....

Assalamualaikum w.b.t and hello all....

Masa semakin singkat masih banyak yang ingin diceritakan kisah seorang pelajar Puncak Alam akan menghadapi masa depannya...akan berhadapan dengan saat genting ketika masa makin menghimpit jiwa, aku sedar ini jalan terbaik-ku...final exam...masih banyak yang perlu aku bacakan...masih banyak yang ingin aku teruskan...perjalanan hidup aku masih panjang mengejar cita-cita yang belum pasti

Kata Abah:" abah nak awak jadi doktor tau...awak kan anak sulung....sape g nk jadi doktor kalau bukan awk"

Kata Mak:"mak tak kesah awak nak jadi apa pown...tapi mak kalau boleh nak tengoklah anak mak jadi Doktor"

Kata Nenek:"tok kalau boleh nak awk jadi doktor laaa...bole laa buka empayar hospital dalam family kita...

Owhhhh God....

what should i do.....im just praying...praying to be what i want to be...

emak,abah,nenek.....doakan saya ek MOHD HUSNUL HADI dikala saya menghadi kesukaran masa  mengulang kaji pelajaran dalam masa tersingkat ini...

Di kesempatan ini saya MOHD HUSNUL HADI BIN MOHD RODZI memohon maaf jika ada kesalahan yg dilakukan selama ini sama ada sedar mahupun tidak....salah itu sukar ditafsirkan tatkala tindakan ini membuat mana-mana hati terguris dan terasa....halalkan segala apa yg diberi...dan terlupa terbayar sama ada budi mahupun wang ringgit....

doakan kejayaan saya untuk final exam nie ek...

Friday, August 19, 2011

T.G.I.F

Alohaaaa......

hahahaha.....baru arinie sempat nak update....by the way semalam ada majlis berbuka puasa dgn Miss Arda....

Nie Miss Arda....cute tak??

mesti laa cute...sama mcm mente-menti dye...hohohoho....Miss Arda mmg supporting giler kowt...once dye dah gelak...hahahah...jgn laa korg ckp per...dgr jelar dye gelak...entak entah korg pown akan gelak sekali kowt....

this is my classmate C6... HidupC6!!!!



hahhahaha.....inil lagi bessttt yg berbaju Pink kat belakang tue....sedang besandingkah mereka di tangga Puncak Alam...???


tapi jgn jeles ek sorg nie...hihihi....
sebenarnya mereka ini adalah family yg bahagia cer usha gmbr nie...seriously im talking diorg bahagia gilerr...

yg mne satu anak?? yg mne satu bapak??



inilah kerenah anak-anak bapak....


ishhhh Hafsah dgn Kimi nie..keje bergosip..haissshhh

Hot stuff C6???...

Gaduh ke diorg nie???

Haiii Alynn pe kamu buat tu??

Tuesday, August 16, 2011

A Day to Remember

~Assalamualaikum and hello guys...~

Date: 16.08.2011

Place: Shah Alam

People's Involve: Ahmad Anwar, Ahmad Arif, Ali Husaini, Hakimi Zulkepli, Husnul Hadi.....

Perghhhh.....arinie tetibe jer Ahmad Anwar mengeluarkan satu statement.... "aku nk bukak pose kat luar laaa.....boring suda makanan kat Puncak Alam"- (dlm Lecture BIo with Pn Ainul)....so mcm biasalh jwpn Ali,Kimi and Hadi...aku xkesah aku ikt korg jer.....so

tercetuslah revolusi terlahirlah inspirasi Anwar call kakak saudara dye....mntak no telefon kete sewa....

Maka bermulah episod 4 orang pengembara .....

Pada jam 7 malam kami bertolak dari Puncak Alam dgn berperasaan gumbira.....berbukak pose dlm kete....best doe....mmg best laa kn...tmbh-tambah dgn kawan-kawan plak tue...so setibanya di Shah Alam....kitorg solat kat tmpt Ali selalu skate....then barulah bertolak g mkn kat Noodle's Station kat SACC....

settle satu Part...de g Satu Part...melawat rumah hantu and I-City..
Rumah hantu??? hahahaha...ini kisah benar dan aku tak tawu lak kat seksyen 2 tue ada rumah hantu...kalau nk tahu citer yg lebih lanjut bolela refer kpd org yang mengetahui except me...the other guys mmg tawu la pasl citer nie....

I-City....
the lighting there catches my eyes....hehehhehe.....sesampainye di I-city pe g brgmbr la semua pengembara yg terlibat....adoiiii....syg laa xdak camera yg real camera....rugi...ermmmm...nnt bole dtg lagi kowt...xpown nnt genting jer kn?? btl x kwn2??,....nielah gmbr yg terhasil





the road not taken
anwar,ali,arif,kimi

Mamat Jambu: Ahmad arif





thanks guys for cheer me up....


*for the favor of our friendship


part yg menayat hati...pagi-pagi lagi dah kena sound...pagi-pagi lagi dah mental...pagi-pagi dah panas...sbar-sabarlah kawan...kawan ek...biasalah org mencari rezeki memang mcm nie...
"kamu pelajar asasi kan?? kamu ingat kamu bole bawak kete sesuke hati ke?? tak kisahla kete bapak kamu ke,kete sewa ke,,kete curi ke...." adoiiiii...bnyk lagi nie..tp mls la nk kata mcm-mcm sebab diorg pown cari rezeki dgn mkn duit org gak...

inilah "LOVE LETTER"

Monday, August 15, 2011

KEk LapiS

Mari-Mari......Mari......!!!
Eyhhh.....Raya dh dekat....so....tak teringing ke nak try Kek Lapis Raya nie??

hahaha....Hadi disini just jadi dealer untuk Kek Lapis...so...sapa-sapa yang berminat nak buat tempahan silakn....

Opsss....jgn ingt kek Lapis nie dari Sarawak lak...Kek Lapis nie dari Semenanjung...seriously sedap...one of the testimony is ME laaa...tak Tipu....korang cuba lah rasa...kalau nk compare dgn Kek Lapis yg datang dari Sarawak mesti bnyk telur laa...manis laaa...mesti korang takut nak makan...tapi Kek Lapis nie takk...






So senang citer kalau korang nak maklumat lebih lanjut just visit this site,....

hadi just promoting jer taw.....bukan hadi yg buat kek lapis nie...

~Selamat Mencuba dan Merasa~

Saturday, August 13, 2011

Baju Raya

Raya dah nak dekat.....warghhhhhhhhh!!!!!! BAJU RAYA????

ohhhhh geeezzzzz tak beli lagi....sapa-sapa dah beli?? cer citer....murah tak???

aku nak cari baju raya tapi......tapi.....tapi....

tak nak cari sorang-sorang... dulu selalu cari baju raya dengan parent sekarang nak cari baju raya degan sape??
dahla merantau jauh....tak dak lak pulak yg sudi nk teman cari baju raya

By the way nak cari baju raya colour ape ek yang macam nie ke?

Baju Melayu

atau.....

KPOP??

atau??


haiiiii....baju mana lahh nk pilih...nak raya ke tak...kawan-kawan tolong pilihkan jap ek...Hadi dah pening-pening nie...

Sunday, August 7, 2011

Diantara Cinta

Cinta itu sememangnya buta...tetapi mengapakah kita terus membutakannya???

Lahir kita penuh perasaan dikurniakan Sang Pencipta penuh perasaan....
terdetik seketika..."apa yang kau mahu"

"aku mahu cinta itu"...

"cinta apa?? Cinta dunia atau Cinta-Nya"

"aku mahukan keduanya...tapi mampukah aku mendapatkan keduanya..aku takut yang dikendong berciciran, yang dikejar tak dapat...aku hanya manusia biasa insan yang lemah..tapi aku dipenuhi nafsu...nafsu aku mahukan keduanya....cinta dunia membawa aku kedalam kebahgian hidup untuk terus berjuang teruske akhirat sana...cinta dunia membuatkan aku menjadi lebih teguh..kuat..bersemangat...Cinta-Nya...menginsafi aku betapa kerdilnya aku di muka bumi ini...aku lahir dari persenyawaan air mani yang hina...aku dilahirkan diatas tangunggjawab sebagai al-khalifah..inilah aku...cinta-Nya menyedarkan aku tentang pentingnya erti pengorbanan, pentingnya erti perjuangan...masa semakin singkat tapi masih banyak yang ingin dicintakan...aku mahu itu...aku mahu ini...tapi mampukah aku memiliki keduanya?? Cinta agung Sang Pencipta? Cinta Dunia yang membina erti hidup kearah perjuangan menuju yang esa?...."

Never Fail?!!


Gulppppp....tersentap seketika...adakah benar love never fail?? sekian lama aku memikirkan....adakah cinta aku kepada Allah itu tidak pernah gagal? sedagkan aku hanya insan yang mencari cinta suci-Nya...mampukah aku?? Sebagai hamba itulah kepentingan usaha....berusaha mencari cinta dunia dan cinta-Nya



Antara Dua??



Friday, August 5, 2011

The Story of Us (Part iii)

Walaupun Ramadhan dah seminggu aku masih belum terlambat nk wish selamat berpuasa yup kawan-kawan...

hehehhe...dah lama dah tak bukak citer...nie nak start laa nie...
al kisah maka tersebut la kisah .....

sebenarnya tak dak apa sangat yang nk diceritakan cuma..aku hanya merindui saat berbuka puasa di Sekolah Syed Putra jaaa...hihihi....

kek batik....ooooo kek batik....kat sini tak ada laaa....tolong laaa datang sini...ahakkk...cakap pasal kek batik kita orang semua suke makan kek batik...tngok berbuka puasa sudah laa semua beli kek batik rindu nak makan kek batik....citer bab makanan ada seorg hamba Allah nie...perghhhh....bab makanan mmg serah kat dia laa...cakap jer nak makan apa arinie...mestie dia beli punya...tapi kami selalu berbuka puasa sama sama....sekarang dah tak ada dah...sekarang semua dah buat hal masing-masing...


Kek Batik yang diingati

itu citer bukak puasa...nie citer sembahyang terawih lak..
dulu kat sekolah nyamuk bukan main banyak nak sembahyang pown tak khusyuk...bayangkanlah sambil dok sembahyang sambil dok tampar nyamuk....dah la ada seorang ustaz nie baca ayat panjang bejela...mampus kami nak tahan...last-last ada gak yang lab solat terawih...nak wat camana dah benda nie mengangu kenteteraman dalam solat....tak khusyuk buat rugi jaa...(hihihihi....aku pown penah lab)...tapi itu semua dulu...sekarang dah tak ada cikgu yang nak guide...semua pasal diri sendiri...ko nak sembahyang ke tak nak ke lantak laaa...aku tak kesah...

sahur pulak....hahahah.....dah laa sahur kena pulak rotan....sebab apa sebab tak bangun tidor lagi nak solat subuh....agak-agak laaa...malam dah la kami stay pastu kena pulak bangun awal...(marah???) tak de laaa....tapi semua pengalaman ini mematangkan aku...ehhh...bukan aku saja tapi semua kawan-kawan aku gak...
tambah-tambah banyak kenangan bersama  Ust.Mawi...betul tak fahmi Hazeem??? hihihiih....the best word from him is "giiii tido!!!!!!" I still remember the way he voice out that words....hahahaha actually i have a lot of thing to describe but it will be continue for the next post....lalalala

Monday, August 1, 2011

Someone Like You....

currently i've nothing to post about due to my time constrict actually but i'll try to spend just short for a while to upload this video cause i love it damn much

Friday, June 24, 2011

Big Boy Don't Cry

Missing.....
People always said big boy don’t cry, but for me I can’t strong enough stand with this kind of words. Every human have their feeling right? Same goes to me, somehow there may have some kind of feeling of missing someone, mainly for those we are love so much.
To be truth, when I heard this song eventually I will remember my family especially my beloved MOM…
Mom I miss you so much. I just can do this out of calling you…I’m dedicating this song for you
LIKE MY MOTHER DOES
People always say
I have a laugh like my mother does
Guess that makes sense
She taught me how to smile when things get rough
I’ve got her spirit, she’s always got my back
When I look at her I think I want to be just like that
When I love I give it all I’ve got
Like my mother does

She’s a rock, she is grace
She’s an angel, she’s my heart and soul
She does it all
When I love, I give it all I’ve got
Like my mother does

When I’m weak and unpretty
I know I’m beautiful and strong
Because I see myself
Like my mother does
Lauren Alaina – Like My Mother Does Lyrics

Sincerely, when we’re far away from someone we love, we will miss them so much. In case of this situation I decided to dedicate this song to my mom as long as she know that, she’s always be in my heart, no other woman can replace her even I will marry soon, no one can replace her. Actually the purpose I am creating this post today just want to make my heart feel better. Being far away from love one make you more suffer right? But nowadays we have technologies. There is no doubt anymore technologies make us experience a better life. Otherwise technologies create us closer with the love ones.

MOM I LOVE YOU-Husnul Hadi

Friday, June 17, 2011

My First Step

It is gonna be my first step writing an entry all English. I know it might be scared for me...at certain moment and time I fell that i need to start it....even though people might think that " ergghhhhh ko dahla tak pandai English... ada hati nak wat entries dalam english" LOL...for me it just a small matter to deal with it... I know who i am..and i gonna improve my english either in way of writing or speaking..who says you cannot do it? who say?...maybe this is my first experience writing all my expressions in English and of course there are many mistakes in it... Grammatical errors? yeah definitely.....Vocabularies??...OMG of course in a midst of this time, im still looking for new vocabularies to put into my mind..

yeah.. this is My First Step to improve everything....i know that it might be some repeating of words...but im still newbie..need to learn a lot of thing.. no ones in this world can do everything beyond their limit... so in this case, i have my own limit.....but definitely i can break it more and more push it over and over my limitations point...

Almighty Allah does not provoke anyone..Allah give chances for everyone to succeed...so i need to keep it up...even though there so much challenges in front of me...that's what we call Adventurous of LIFE...

There is no simple way to success in every single parts of challenges we will face....we need to do it..like we always heard..."just do it" am i right? i don't know veritably what I mean but im hoping all of you can understand what im saying...sometimes i love to say this "you know im saying" it kinda of interesting part here...i don't know why..

Now i need to commence myself and suit myself in everything i will did...I am now in a new world...everything become fast and fast...even sometimes i cannot sleep early like before...

I don't know what im saying about..but i need to stop writing due to time constrict...but this is my first try...hopefully everyone can give some support to me and help me to be better and better for the next entry i will write..

Sunday, June 5, 2011

Bejalan-Jalan do KOTA

Bejalan-jalan di Tengah KOTA,
Mencari teman bukanlah Mudah,
tapi...aku senang sahaja...

can you see me in KL??
alaaaa korang nie, kitaowg keluar siap ramai g...11 orang tue, ramai la der...kalau hampa tak puas hati jumpa kami....nanti kita jumpa lain...set tempat je...

hahahah...sebenarnya, hadi kat sini bukan pe pown...just nak curi masa nak blogging jap...rindu lar nak menulis kat sini...entah la sebab pa...

kini hadi nak introduce kawan-kawan hadi yang hangout sekali...

pertamanya-hasif,anas sofdi,syed,luqmen,majid,apek,petak
keduanya-kudo,amier ikhwan,qawi...haris naufal, ezzani

lol....yang pertama tue sbb kami nie dari puncak alam...sebab tuela ltak yang pertama sbb kami nie jauh dari tempat yang kedua...mmg jauhla...

kami semua bertemu di sebuah rumah iaitu A4406...kemudian kami bergerak ke bus stop sek.2 shah alam seterusnya kami ambik putra-lrt kat bangsar turun KL sentral...pdahal bnda tue dkt jaa...sja nk buat nampak jauh laaa...hohohoh...senang citer mmg dkt pown...lps kl sentral kami ambik komuter pi mid valley sempat lagi kami pose kat sana sbb ada kapal pirate of bean...mmg best dowhh...so kami lepak2 laa kat sana smpai petang..

malamnya kami bergerak ke kolej kediaman budak2 intec...nak merasa jugakla suasana budak2 intec camana...best ke tak...tapi mmg best gakla...tapi puncak alam tetap terbaik...senag citer UiTm dihatiku...huhuhu...so kami pown bermalam la kat sek.18..agk memenat kan dan menyeronokkan...best gilerr korangg...

nie jelarr hadi nak citer...sebenarnya hadi curi masa jer nie...

Friday, May 27, 2011

MDS

MDS??? apa itu MDS??? semestinya anda tertanya-tanya apa itu MDS...semestinya yang mengetahui adalah budak2 UiTM dihatiku..

let me tells you alls semua...MDS nie sebenaqnya adalah Minggu Destini Siswa...lebih kurang orentation laa...

tapi...saya bukan nk bercerita tentang apa itu MDS.. tapi nak bercerita tentang pengalaman semasa MDS...

Kisahnya bermula sewaktu aku...

..........22/May/2011...............

hari ini aku sgtlah excited kononnya nak msk University la katakan...hahaha...excited sebab ingat tempat tue best gilerr...tapi apabila selepas mendaftar terngiang-ngiang di kepala ku "ishhhh...sama mcm asrama jaa...tp cuma satu bilik 4 org jaa..." inilah intreprestasi aku yang pertama apabila aku melangkah masuk buat pertama kali ke uitm Bukit Mertajam...

........23.May.2011.................

Hari ini aku dikejutkan pada pukul 5.00 pagi, sepatutnya kena bangun pukul 4 taw...tapi aku letih sesangat...aku terjaga pukul 5..tapi tak mengapa, denda tetap denda..macam biasalah kena denda macam la tak pernah kena denda time sekolah dulu-dulu...ok..hari ini jugaklah aku ada pendaftaran akademik..untuk bergelar sebagai seorang mahasiswa UiTM aku hendaklah mendaftar akademik baru sah jadi siswa UiTM..fuhhhh....lama giler nak tunggu...dahla panas...hitam aku dibuantya...petangnya pulak kami kena main senam sitomi..muhamad ali..best korangg...mmg best...
malam mcm biasalah...tido lewat selepas ada tazkirah oleh abang-abang PM

..........24.May.2011................
..........25.May.2011...............

hahaha...kenapa tarikh nie aku gabungkan sekali?? hihih..sebenarnya dua hari ini kami termottivasi oleh taklimat-taklimat yang disampaikan sampai kematu pinggang kami dibuatnya..nk elaborate psal taklimat?? owhh no..no..no.. terlalu pnjang dan mutakhir...sebabnya aku sendiri tertidur time taklimat..haha..kes tue la aku tak nak citer...takut silap information kena la plak akta 174 tindakan tatatertib..


..........26.May.2007..........

hari ini adalah majlis perasmian oleh VC secara live dari shah alam...sebelum VC kasi ucapang rector kami sempat kasi ucapan..rektor yang disayangi ilah Prof.Madya Zaki. Beliau teramatlah baik sehinggakan dlam waktu yang singkat kami terpegun melihat cara kepimpinanya..kami syang rektor...tapi apakan daya nak kena pindah pergi Puncak Alam...rektor nk letak UnIFI kami tak sempat nak merasa kemudahan itu...sedihnyaa..teramatlah sedih...hati aku telah jatuh di UiTM Bukit Mertajam...tapi kenapa mesti pindah??? sebab itu ketentuan ilahi

...........27/May/2011................

hari ini hari last hatiku berbunga+ sebab nak abis dah...tapi sebenarnya sedih gak laa..hihi..satu g ....ari nie kami kena wat lawatan fakulti...tapi kami nak melawat ke bertam??? ishh jangan nanti kalau kat bertam bila nk tukar puncak alam tak nak plak..hihihi...


.......................................................................

sebenarnya MS mengajar aku segalanya tentang erti sebagai seorang siswa..tentang masa dan segalanya..inilah kenangan yang juga terindah dalam hidpku

inilah SUpian yang keletihan semasa orentasi...comelkan??


sebenarnya ada banyak gak laa gambar tapi malas la nak upload...hihih...
oleh itu TERIMA KASIH ABG DAN KAKAK2 PM (Pemimpin Muda)...kenangan di UiTM Penang tak akan kulupakan walaupun hanya seketika...

Wednesday, May 18, 2011

KINI bukan lagi DAHULU

KINI aku bertapak sebagai seorang anak muda yang mahu memenuhi ranjau dan onak duri yang penuh liku-liku yang akan dtg buat masa yg akan datang..

DAHULU aku hanya seorang insan yang menigkut telunjuk orang yang mengarahkan itu dan ini..

aku KINI adalah KINI...bakal menjejakkan kaki melangkah ke alam baru mencapai destinasi yang belum pasti tapi ketabahan harus ku sematkan dalam diri..ini adalah aku yang perlu bangun dari ingauan mimpi yang xpasti..kini aku perlu berdiri di atas kaki sendiri..

DAHULU bole laa ada orang nak tolong jaga makan dan minum, ada orang nak kawal sahsiah diri, ada orang yang beri didikan agama kepada diriku ini..

tp KINI

ak harus sedar tiada sapa lagi nak membantu ak disisi seperti DAHULU yang tinggal hanyalah aku menghadap Ilahi mencari kesempatan agar terus berada di jalan yang benar tanpa sebarang kesesatan..

"Ya Allah kau berikanlah aku Hidayah dan Petunjuk agar aku lebih tabah menempuhi dugaan dan cabaran yang telah Engkau aturkan"

DAHULU mesti ada cikgu akan kata Hadiii nie tak betul, buat lain cpt...

KINI ada ker semua tu?? semestinya aku sendiri yang perlu sedar kesilapan yang aku lakukan...

DAHULU hanya tinggal kenangan yang tetap tersemat abadi dlam sanubari dan ingatan ku...masih belum terlambat untuk ku ucapkan "Selamat Hari Guru"

Kini aku akan melangkah masuk ke Universiti Teknologi Mara Bukit Mertajam, "selamat datang ke dunia baru ini Hadi!!"

KINI aku harus sedar dgn diri sendiri kerNa KINI bukan lagi DAHULU

Saturday, April 30, 2011

The Story of US (Part II)

Hai kawan-kawan, Hadi dah kembali lagi...tapi kali nie dengan chapter 2 plak...semalam chapter one..harap doirang enjoy...Hadi bukan per..Hadi kangen bangat sama diorang..hahaha(isss kangen ka??)

~betul Hadi tak tipuuuu....ermmm...betul..betul..betul...

Haaaa, kali nie hadi nk citer psal girls MA plak..hahaha...tapiii....HADI tak la kenal diorang dgn rapat sagat...HADI kan pendiam...

jeng..jeng..jeng...

Citer nyerr bermula dengan seorang girl nie..namanya

Izzati Ridzuan :

SApa xkenal ZATI??? sila angkat tngn mcm HADI!!1 hahahaha...queen of pinky girls group and queen of girls group...dikala ketegasan dia...dia baik laa..cumer korang jer tak tahu..dya sebenarnya sporty+sporting..ehhhh, ramai gak boys minat kat dya?? ermmm no comment...tp namapak jer dya nie tegas+patuh pd rules namun dya sbnrnya org yg outstanding dgn semua kawan-kawan tapi nk wat camana dh responsibilities dya sbgai Head Gurl kn...

Izzati Mahadi :

haaaa...ini budak rrr bnyk bikin MA maju ooo+ bantuan IZzazi...kitaowg ma, kena patuh sama alahan dia maaa...ishh bnyk bikin susah ini budak...LK's girl nie seorg MA's Girls housecap...so dya la dok kasi alahan sama kami..ishhh..geram betoii laaa..hahaha..sebenaqnya tak pown..dia baik jaa..pendiam lagi..ini girl org pangil dya JAT..bkn jet naaa..

Izzati Nazir :

hahahaha...inilah dia toke murtabak...sebut ja murtabak..aku lapar laa...murtabak aku dya xbelanja lagi..ishhh budak nie...haaaa!! teringat lawatan..kalu nk wat lawatan ajak dya sudahh...semua plan menjadi..so korang nk buat honeymoon plan lepas kahwin nanti, gitau sma dya..aiyaaa..serius menjadi plan korang..jangan risau ma..ini sebab dya ada dagu..dagu dya bnyk belah maaa...kes tue plan selalu menjadi..hihihi..org xpngil zati sgt..sbb org kenai dya sebagi TIPAH..ak pown xtaw sbb apa TIPAH..TIPAH+dagu

haaaaahh dah abis pown pasal geng Izzati nie..bnyk btl MA IZzati punya nama..

skrg bermula la al-kisah maka tersebut la kisah geng gugu...

Amalina :

dia nie geng gugu u know...gugu dya pown rmai gila boys minat kat dia...cunla katakan...tp ak tak mau dia aku nk kak dia..ainie nadila, hahahha...dia nie jenis pendiammm..dlm pendiam..ada keaggressifan dlm berkawat..tudierr..kemaih dgn K polis la tue..erghhh sampaila ak tak puas aty dgn budak2 K.PO..tapi dya jugak geng gugu..so DAGU la

Emi :

opsss...gadis ini yang selalu digossipkn bersam ++...tutttt!! bnyk scandal ini budak...ishhh3...tak taw la Ustaz HADI nk kata pa...hihihi..tp dia nie diam gak..tp cheerful..ishh cmna tue..cer citer ckit..diam tp cheerful?? rsanya sebab gigi dya kowt...rmai gak boys teringin kat dya..tp apakan daya..mak dya hnya memeilih aku...tepaksa la terima yer...ini girl bnyk LULu smpai boys MA pown meLULU..

Adilah :

ini cicak bnyk nyusahkan olang r..sensitive terhadap getah..tp minat K-pop tahap gilerrr lagi..dlam kelas skit-skit citer sal K-pop...ishhh apa la dia nie..bjet seronok kowt dgn K-pop..apa ingat hensem sgt?? ak hensem lagi laaa..(perasan giler)..TP klu nk dekat dgn dia awas...jgn bawak getah..nanti dia melenting..

Afifah :

Hey org tak main la nama Afifah nie..org pngil pepah ja sbb ini LUTONG bnyk rempit maaa..ishh2 serius rempit..dlm rempit dya ada taman bunga..mak aiii...serius gerun bila dya naik moto...maksud aku bila naik hangin..ishhh penah ka dya naik hangin?? tapi kn dya nie sporting la..ajak ja ckp bab pa..semua dia mau..anak toke getah niee..sapa kawin dgn dia ingt..jgn pilih dia..pilih harta pak dia taw..!

Atikah :

Oh GAjah...kan melayang kami lagi pabila GAJAH ini lapaq ayaq..isshhh apa punya lilik laaa...dia nie pendiam plus malu...tp dia baik hati sbb mak dia slalu bwk makanan untuk aku..mak dia la yg baik..dia ak tak taw?? tp sebab apa GAJAH?? hahaha...biarlah ia menjadi misteri dalam kisah ini..biarlah kawan2 pkir sendiri..

Sharifah NAda

Hey si MATA HAntu..opss Hey si Burung HAntu..kena matamu begitu besaq??? samapi ak pown cnfiuse...ishhh..si MAT^A boolat ini bnyk besar laaa..dya nie jenis yg simpan semau masaah dia sorg-sorg...yela kowt..hihih..tp dya nie kuat tolong org..sampai diri sendiri pown terabai..hahah..sbbnya ak rasa..MATA dya besaoww sgt laa..

AMIRA :

si boolat doraemon ini datangnya dari sarawak..kalau suh dok diam..dia tak bole..keje cakap ja memanjang..mau tau la kan..orang sarawak kan ulu bnyk bnda nk dia cakapkan..ishhh boolat dya suka bergolek sampai jatuh longkang+tangga xdak papa yg berlaku kat dya..sebab dia suka bergolek..gole mcm sinchan?? ermmm bole la kowt..tp dya nie ada bnyk alat sebab dya doraemon..tp xpenah pown kasi kitowg alat dya..seep laa sangat..tp dya ttp AINA

P/S : Sebarang kesilapan dan kekasarana harap dimaafi...sebangai tanda mengingati kalian inilah yang dapat DUnia HAdi coretkan..sebagai tanda rindu akan kalian semua..

The Story of US (Part 1)

Tetiba ja ak teringat budak2 MA (ishhh teringat sgt ka??) teringat laa...lama xjmpa..lama xsmbang2...dulu-dulu bole la dalam dorm dok sembang...haaa kena kasi taw dorm punya number..A3-08 and A3-09....dorm superb tue beb...tambah2 ada mcm2 orang yang memeriahkan dorm tue...
Haaaaa...mari kita lihat sapa la ahli dorm yg best tue??

Kita Mulakan dengannnn...

Fitri Naufal :

Nama digelar boceh...ermmm pasai pa boceh ha??? tnya tuan punya badan la...aku,,,ermmm no comment...dier niee jiwang gilerr....tp suka sngt ayat cikgu Mat NOr...ak pown dh lupa ayat pa...aiyaaa..tp cekang siut main badminton..anak PAK AMAR la katakan (ak anti PAK AMAR)...admire gilerr ckgu tue...entah la pe reasons dya..

next...

Amiruddin :

WAK KUNDO?? hahaha...yg nie pulak kaki saka...gila punya bnyk saka yg dia ada kami pown xtaw...dya nie bnyk gelaran...org panggil ORANG TUA pown ada...tp semua tue ada pada dialah sng citer...bab ckp pasai saka dia number satu...sampai naik benggong ak pkiaq berapa lama laa dia ada saka..ishhh..yg bestnya..dya jadi rebutan teruna dan dara...hahaha (tp truna tue jap g ak citer)

Naufal :

sebut ja nama dia dlm batch org dah kenai...ala-ala K-pop+ indon gitu..hahaha sebab tue free-free ja dapat nama BAYU..fuhhh...dah la hensem..pandai plak tue...package beb...citer ja mcm2 bab smua dia taw..senang citer girls duk admire dya snyp2 kowt blkng la...

Syazwi Nabil

"Burger Cafe??" adkah anda pernah mendengarnya sebelum ini?? anak touke nie beb..tp dya lah sumber kami cari makan dikala kami lapaq dah tak tentu arah..mcm naik gilerr lapar kami...sebut ja nk burger...oder ja kat dya...tp kami lebih suka panggil dya toke oblong kowt...

Solihin :

ermmmm....cmner ek dya nie..dya nie complicated skit sbb dya nie bnyk sgt rose...dah la ada rose plus ada BENJOL lak..mmg rumit la nk pkirkn..tp dya bnyk membantu la dlm akedemik...seriuss..xtipu...ishhhh Benjol btul laa...

FAIZ KAS :

this guy??? with da sepet eyes...fuhhh!!! bdk nielah yg tankap cintan dgn a guy nie...pergolakan cinta segi beb...kekadang ngeri aku tngk depa duk bertikam lidah...adoiii..tp dya baik..dya support electrical appliances untuk kitaowg...jasamu dikenang faiz kas...

................................ A3-09 .....................................

SYED MUstaqim :

adoiiii...inilah si TOYOL yang bikin kami risau pasal duit...asyik bila nk kauarkn duit jaa...adalh kami tngk toyol nie....klu dya ada kat dorm kami hati2...awas dya toyol educated...klu stakat letak kacang hijau ja...dya xlayan la beb...alaaaa kacang hijau ja pown...duit lebih pnting $$$..hahahah...ini duit aku yg punya..itulah TOYOL syed MUSTAQIM

ASYRAF :

ak pown xingt dh speeling tue btl ke tak...tp sng citer org pngil dya CHICK...fuhhh!!! otai beb ngeri kami nk dekat..haram dya tak takut pown dgn plan burfdae p tak dya dlm hutan...ish3...apa jenis manusia dya nie..nk kata xda perasaan tp dlm hati ada taman?? cmana nie..cer citer ckit...?? dlam diam CHICK nie...agressif orgnya..nmpk ja pendiam...tp jaga bila anda berhadapan dengan CHICK

FAHAMI :

girls=fahami...hahahaha....kidding jer..tp nk kata playgirls??? ermmm no cmmnt..xnk ckp lebih nnt takut tersilap..tuan punya badan marah plak...tp muka dya serius sama macam CIKGU NIZAR...fuhhhlaamk pelanduk dua serupa kowt...tp kami suka pngil dya pak long...PAK LOng lebih bet dri pngil Fahami..erghhh..plik r klu pngil fahami...

FAHMI Hazeem..

alamak take pith dtg...alamak take pith bawak buah tangan!! hahahah...setiap kali pulang bermalam dya mesti bwk blik apa2 untk kami...org BUkit Teriak...fuhhh!! xlarat nk teriak kami dibuatnya...dya nie..pengemas orgnya, usha dorm A3-09 sudahla..clean and clear with the help of juniors..ats arahan abg pith..

Khairul Hizwan :

MIGHTY WHITE!!!! hahahha...citer psl mighty white teringt ja budak nie...dah la roti mighty white sdap...sdap gilerr...lebut dimulut..dya nie ada scandal dgn bdk form 1 (2010)...dya juga pndai la bab2 taranum nie...sng citer dlm kewaraqan dia..adalh kejiwangan+jambu ckit..huhuhu

Syahmi :

SEkali melebarkan sayapnya satu dorm kami terasa dinginya...fuhhh xperlu air-cond ada dya kami malam+siang xpanas sbb dya selalu guna kelebihan dya untk kawan2 kasi kawan2 sejuk...hahaha...dya org pngil PAK CHa...sbb apa PAK CHA..sbbb..kebolehan dya mengibas seluruh dorm hingga kami terasa sejuk la..cuma dya xda antena mcm abg dya yg aku jumpa kat kem bomba tuela..

SYAFIQ:

MEE SEDAPC satu!! setiap kali lapaq..mesti kami cari mee sedap...toke mee sedap nie!! jgn main-main..disamping belajar dya juga menjadi ahli perniagaan MEE SEDAP..tiap2 weekend mee sedap pasti habis...bab utang mee sedap..dgn dya on ja (ehhh..ak dh settle ka utnag mee sedap dgn dya??), utangla sebanyak mana utang yg anda nk..dya akn membantu

tak lupa kepada

Izzazi :

houseCAP kami nie...MA maju sbb diterajui oleh dialah klu tak..ma xmaju laa..hahaha..org pngil dya Kassim..KAssim oh Kassim kenapa kau....ermmm xtawu nk smbung ayat pa..tapi si Kassim nie...jeng2 ada rahsia dgn UNimap..hihih

RIdzwan..

bang duan...or mat duan...pernah terjatuh lompat tinggi sehingga menukarkan dia kearah yg lebih positive..alahamdulillah..tp sometimes bila teringat balik lawak gak..hihih..jgn marah ya.. bang duan nie sbnarnya jambu cikgu ku mahizan..hhaha..xda la..cuma adik ipaq ja..ehhh.jambu gak tue..

P/S : semua cerita di atas hanyalah suka2 untuk menginati kawan2..sebarang kesalahan amat sy kesali dan saya memohon maaf kepada anda yg terlibat secara langsung atau tidak langsung... sbgai tanda teringat kat kawan2 inilah hasil yang tak seberapa..

Thursday, April 28, 2011

Takdir

Matrikulasi Perlis??

ya Allah dugaan apa yang Engkau berikan kali ini??
Adakah aku kuat untuk menghadapinya??
Adakah ini cabaran untuk diri aku??

Ini sudah semestinya dugaan yang Allah berikan...aku harus kuat..aku harus tabah...jgn menggunakn kewarasan akal yang seketika...gunalah akal yang pnjang...walau hanya dengan TAKDIR yang sedemikian kamu kecewa...kamu akan KALAH...YOU ARE THE BIGGEST LOOSER...!!

INGAT!!

"BUKAN SENANG NAK SENANG"
"BUKAN SUSAH NAK SUSAH"

Hidup ini penuh dengan Takdir..kalau kita hanya mengalah dengan Takdir...sampai bila kita nk maju?? Sampai bila kita mengharapkan TAKDIR yang baik itu sentiasa berpihak kepada kita??
HEy come on man...you are not kids anymore..
YOU ARE THE MAN

trying harder and harder is better than just look what will happen...
Destiny is destiny
You can control your destiny...
but..
Destiny cant control you..

p/s: Ingat..kamu tue ada ayah..ibu..diorang nak yang terbaik ja...
aslkan kamu bahagiakn mereka.

Wednesday, April 27, 2011

Derita Merinduimu

Dengar
Oh! Jeritan batinku
Memekik-mekik
Memanggil-manggil
Namamu selalu
Sehari kurasa sebulan
Hatiku tiada tertahan
Ku pandang kiri
Ku pandang kanan
Di kau tiada...


Risau
Batinku menangis risau
Makin kau jauh
Makin hatiku bertambah kacau
Mengapa kita berpisah
Tak sanggup menahan asmara
Oh! Dengarlah
Jeritan batinku!!!

kenapa aku mesti mengenali dirimu??
mengapa mesti aku menyanyangi mu??

kerna kau insan yang hadir dalam hidupku...sedang aku mencari jalan arah tujuku..kau hadir memberi bantuan kepada ku..aku benar-benar sayang padamu...
kehadiran mu buat pertama kali sudah menduga ketenangan jiwaku..

"Bla ku kt sepi, kau gelak sbb hepi. Bla ku ajk bsama, kau kata jgn lama.. Bla ku jnji setia, kau kteku pndai bpura.. Bla ku kt rindu, kau kt ia palsu.. Bila ku lafaz cinta, kau kt ia dusta.. Bila ku hmpir kcewa, kau dtg bsamanya.. Bila ku rs cmburu, kau kate ini balasan you.. Bila ku cube mengerti, trasa ak iri hati.. Bila ku bw diri, ada yg dtg hmpiri. Bila ku ske pdnya, kau kt ak xsetia.."
adkh kata2 ini untuku?? semua ini menduga gelora dijiwaku...hanya dialah yang akan mengajar aku erti kedewasaan apabila aku berada disana nanti.http://www.smileycodes.info

Monday, April 25, 2011

SMILE

In this world..there are many types of smile...
some one might be smile like this

http://www.smileycodes.info

hey friends, these are the benefits when u're smiling..

1. Smiling Makes Us Attractive
We are drawn to people who smile. There is an attraction factor. We want to know a smiling person and figure out what is so good. Frowns, scowls and grimaces all push people away -- but a smile draws them in (avoid these smile aging habits to keep your smile looking great).

2. Smiling Changes Our Mood
Next time you are feeling down, try putting on a smile. There's a good chance you mood will change for the better. Smiling can trick the body into helping you change your mood.
3. Smiling Is Contagious
When someone is smiling they lighten up the room, change the moods of others, and make things happier. A smiling person brings happiness with them. Smile lots and you will draw people to you.
4. Smiling Relieves Stress
Stress can really show up in our faces. Smiling helps to prevent us from looking tired, worn down, and overwhelmed. When you are stressed, take time to put on a smile. The stress should be reduced and you'll be better able to take action.

5. Smiling Boosts Your Immune System
Smiling helps the immune system to work better. When you smile, immune function improves possibly because you are more relaxed. Prevent the flu and colds by smiling.

6. Smiling Lowers Your Blood Pressure
When you smile, there is a measurable reduction in your blood pressure. Give it a try if you have a blood pressure monitor at home. Sit for a few minutes, take a reading. Then smile for a minute and take another reading while still smiling. Do you notice a difference?

7. Smiling Releases Endorphins, Natural Pain Killers and Serotonin
Studies have shown that smiling releases endorphins, natural pain killers, and serotonin. Together these three make us feel good. Smiling is a natural drug.

8. Smiling Lifts the Face and Makes You Look Younger
The muscles we use to smile lift the face, making a person appear younger. Don't go for a face lift, just try smiling your way through the day -- you'll look younger and feel better.

9. Smiling Makes You Seem Successful
Smiling people appear more confident, are more likely to be promoted, and more likely to be approached. Put on a smile at meetings and appointments and people will react to you differently.

10. Smiling Helps You Stay Positive
Try this test: Smile. Now try to think of something negative without losing the smile. It's hard. When we smile our body is sending the rest of us a message that "Life is Good!" Stay away from depression, stress and worry by smiling.

So make up your life with smile...

Sunday, April 24, 2011

The C@RNIv@L

....Pada Suatu hari...
........Once upon a time...
............Ichi-nichi(一日).....
................eoneunal(어느날)......

hahaha...hari nielah..24 April. 2011..
diruku kembali muda macam lagu nie

MUDA

Tamatlah zaman persekolahan
Ku masih dihantui memori
Waktu Kecil waktu yang gemilang
Oh tuhan ku tak mahu pergi

Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua
Kelak akan membesar
Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua
Akan bersama selamanya

Tak lupa pelbagai peristiwa
Waktu pergi mengaji
Ponteng kerana ku macam tak biasa
Wooooo

Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua
Kelak akan membesar
Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua
Akan bersama selamanya

tp...kali nie memori daun pisang la kami kat karnival...best gileerrr!!..macam2 kami main..paling best..bagi org tengelam dlm air....tp ada la sorg bdk tuekn....org xbuat apa-apa pown dia lemas sendiri...sedihnyaa...klu org tlg lemaskan macam mna laa..hihihi..
best siut... thank ya MR.Hafiz. i wont forget you..

......ME!!!>>
................and the GENG!!...

tp sedyh la sowg nie nk ikut...tp xbole lak..tp ttp kami ingt dya..thank ya my friends..

Friday, April 22, 2011

Dalam Dunia KITA tak seNASIB

Dalam dunia binatang tiada manusia...
Dalam dunia manusia ada binatang...

Allah sudah tentukan setiap manusia mempunyai suratan takdir yang tersendiri...oleh hal yang demikian kita tak perlu bimbang akan rezeki yang kita akan dpat...

tp...

sometimes when im thinking about fate...fuhhh..it is really terrible..
i cant sleep because im always thinking about myself..
-why i cant do like them??
-why i always cant believe to be myself??
-why everyone can do but i cant..??

yeahhh...in amidst of time, i got the answer..

HUSNUL HADI: knock the word "T", so it will be can...veritably i know if there is a will,of course you can do it..everything..

yeahhh..once again thinking about fate...recently, when i read DExterity 33 group official FB, im realize who i am..maybe it hurts but i should go on with my life...why it so hurting my heart??
hahahaha...everyone always talking about scholarship..yeahh im applied for every scholarship dat im qualified at all but hopefully i got the respond by them soon..

Dalam Dunia KITA tak seNASIB..

THE CLIMB inspired me alot

I can almost see it
That dream I am dreaming
But there's a voice inside my head saying
"You'll never reach it"

Every step I'm taking
Every move I make feels
Lost with no direction
My faith is shaking

But I gotta keep trying
Gotta keep my head held high

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be a uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose

Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb

The struggles I'm facing
The chances I'm taking
Sometimes might knock me down
But no, I'm not breaking

I may not know it
But these are the moments that
I'm gonna remember most, yeah
Just gotta keep going

And I, I got to be strong
Just keep pushing on

'Cause there's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be a uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose

Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb, yeah!

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be an uphill battle
Somebody's gonna have to lose

Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb, yeah!

Keep on moving, keep climbing
Keep the faith, baby
It's all about, it's all about the climb
Keep the faith, keep your faith, whoa

Wednesday, April 13, 2011

TENANG???

Sahabat,
Di kala aku keriangan
Mendengar sang camar bersiul riang
Di waktu itu
Kaulah teman ketawaku

Sahabat,
Di kala aku kesedihan
Mencari sinar pengharapan
Di tika itu
Kaulah teman menangisku

Sahabat,
Tiba kini detik perpisahan
Mawar merah kuhulurkan
Tanda persahabatan
Yang berkekalan

note: kau ttp buat aku tenang wlpn kau pergi mnjauh dri hiduku..akn ku kenang setiap memori yg tercipta yg pernah kita lalui

Tuesday, April 12, 2011

Naughty Kiss

Baek Seoung-Jo!!!
Oh Ha-ni!!!

Recently I watched this movie..and just now I already finished watched that movie...
ahhhh....so sweet..you know what..
the story began when...

a boy..
sombong giler...even pandai giler tp socialize skill giler kureng..tp dya ada matlamat..matlamat dya nie jelas giler..walaupun dya ska kat girl nie tp girl nie..tp dya ttp buat2 kata xska...konon2 la..tp dlm hati ska giler.. hihihi...

a girl
a stupid damn much...xla sgt.. tp a girl nie tbah memang tabah la..4 tahun dya sabar dgn a boy nie.. bkn sng nk sabar dgn lelaki yg egoistic nie..tp akhirnya selama 4 tahun menanti..memang giler la akhirnya diowg kahwin...fuhhh..


seronak la citer nie..mmg kena tngk sendiri..nk citer pown xbole sbb citer nie akn inspire korang bile tngk senderi citer nie..serius xtpu..citer nie mengajar saya erti kehidupan..matlamat itu penting dalam kehidupan


Friday, April 8, 2011

K.A.M.I

Dua tiga kapal berlayar di samudra
Ayo sahabatku kita bergembira
Bermain bernyanyi bersama menikmati indahnya dunia

Karena Sahabat untuk selamanya
Bersama untuk selamanya
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya setia

Berakit-rakit kita kehulu
Berenang-renang kita ketepian
Kita berbeda untuk saling mengisi
Segala kekurangan kita

mencari Sahabat untuk selamanya
Atasi semua perbedaan
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya… Selamanya setia

Sahabat untuk selamanya
Berbagi dan saling menjaga
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya… Selama-lamanya… setia…


INILAH KAMI YAGN MEWARNAI DUNIA


Tanpa mereka disisi aku..sudah semestinya aku tidak akn berdiri teguh disini


Thank.....



.....ASDINA SYAFIQAH.....
UMI NAJWA.....

~JATUH boleh BANGUN~

SIAPA KATA JATUH XBOLEH BANGUN??
SIAPA KATA DUNIA INI KEJAM??
SIAPA KATA ???

Merungkai persoalan ini..hati aku masih bersisa duka tatkala melihat
"HARAP MAAF"
AHHHHH!!!!....kenapa mesti aku?? masih berat aku diuji..adakah ini ujian Allah padaku??
aku tak mampu melawan semua ini...kadang2 betapa kejamnya dunia membuatkan aku sengsara tetapi dunia jugalah mengajar kita erti KHALIFAH...indahnya dunia hanya sementara...indahnya akhirat kekal selamanya....

Kadang2 aku tersentak mengapa hanya kerana satu perkara aku mesti jatuh...??? bangunlah wahai HADI kamu ini property of the country..yeahh...maybe i cant land on the moon but one day i will on the MARS...

Mungkin Allah aturkn dugaan untuk hamba-Nya untuk terus beriman...kalau hidup terus menerus penuh dengan kesukaan maka jatuhlah dia suatu hari nanti...Allah itu MAHA ADIL...tidak menhukum umat-Nya terus menerus...dugaan ini satu pedoman buat diriku..kerna ku tahu masih ada sinar yg akan menyinar...hadirnya Matahari mesti disusuli Bulan...begitu jua hidup ini...hadirnya kecerian mesti hadirnya kemurungan,keperitan,kedukaaan..inilah hakikat insan bergelar MANUSIA

BE STRONG MEN...DONT STOP WORK HARD..THE FUTURE IS BRIGHT FOR YOU..NOT ONLY YOU BUT US..

Wednesday, April 6, 2011

Suatu Ketika...

Suatu ketika
Kita pernah tertawa
Suatu ketika
Kita pernah berduka
Memori lalu
Tersemat di hatiku
Buat azimat perjalananmu

Untuk tatapan anak bangsa
Ku titipkan satu cerita
Jadi pedoman untuk semua
Takkan mengalah sebelum melangkah

Impian menjadi haluan cita
Rintangan membakar azam di jiwa
Dan cinta bukan hanya kata-kata
Harapan semua anak merdeka...

p/s: hidup ini perlu diteruskn..walau apa jua keadaan..


Miss This MOment



Wednesday, March 2, 2011

Aku BUdak BB

BB?? mesti org ingt BB Cikgu rahim...hahha..BB nie baru belajar la...dah setawn x blogging mls la...2 hari lps la bru trgedik2 nk open blog..nk start mcm2..dh trlmbt?? blmm...msih lg..ttba ja best blogging sowg...enth mcm luahan perasaan lak..adoiii..penatla hari nie.. lps Alor Star dgn motor...skit blkng dow...

JPJ???

hahaha...malam sblm test jpj...xbole tdo....mcm2 pkir..alih2 esk tuh..ha arinie la..kena lak angka giliran(kononla) 5...jalan C..adoiii...mula2 kat litar ok ja..tpkn dpt keta adooii xbesh langsung..tp selamat kat litar ak lepas

HAA!!!

nie kat jalan raya nie...mak oiiii..pnat tuh..msuk2 dh wat slap slmat tester tue xnmpk...syukur...last2 lps jugak...

yeah!!! aku
GILA STERENG

Monday, February 28, 2011

Fuhhh...superb kowt...esk test jpj...adoyai tkut tuh...bak kata pepatah jgn berumah di tepi pantai nnt tkut air bah...adushhh...ngerila..tkut lak kat jpj..alaa jpj tuh mnusia gak sama ja cam aku..buat mcm biasa suda la..nk tkut pa..selama nie bole..ttba jpj nk tkut bole..hampehh..